Piekarnia

Nasza mikro piekarnia oferuje Państwu wyłącznie zdrowe, tradycyjne pieczywo. Wypiekamy chleby żytnie w wielu wariantach, drożdżówki, chałki itp. Zakwas żyje od wielu lat i dbamy o niego jak przyjaciela domu. Naszą specjalnością są cebularze i bajgle, wywodzące się z tradycyjnej kuchni żydowskiej, która na stałe zakorzeniła się w Lublinie.
Do wypieku używamy naturalnych składników: soli jodowanej, miodu z lubelskich pól i łąk, ziół oraz ziaren. Chleby pieczemy bez drożdży, polepszaczy smaków i spulchniaczy. Nie stosujemy zakwasu w proszku ani też substancji barwiących nasze pieczywo.

Trwający niemal 24 godziny proces produkcji czyni nasz chleb wyjątkowym i smacznym przez wiele dni. Starannie selekcjonowane składniki, sekretna receptura naszych piekarzy, tradycyjne, przekazywane od wieków metody wypieku w połączeniu z nowoczesną technologią, to gwarant najwyższej jakości naszych wypieków.