Oferta specjalna

OFERTA KOMUNIJNA 2019 

  

I.  129zł/ osoba brutto: 

5 przekąsek zimnych (w tym sałatki) + zupa + danie główne + deser/tort + napoje zimne i gorące bez ograniczeń

  

II.  139zł/ osoba brutto: 

5 przekąsek zimnych (w tym sałatki)  + zupa + danie główne + deser + tort + napoje zimne i gorące bez ograniczeń

 

III.  149zł/ osoba brutto:

5 przekąsek zimnych (w tym sałatki) + zupa + danie główne + ciasto (3 rodzaje) + tort + napoje zimne i gorące bez ograniczeń

 

IV.  169zł/ osoba brutto:

5 przekąsek zimnych (w tym sałatki) + zupa + danie główne + ciasto (3 rodzaje) + tort + przekąska ciepła + napoje zimne i gorące bez ograniczeń

 

IV.  179zł/ osoba brutto:

7 przekąsek zimnych (w tym sałatki) + zupa + danie główne + ciasto (3 rodzaje) + tort + przekąska ciepła + napoje zimne i gorące bez ograniczeń

 

MENU: 

Zupy

Krem ziemniaczany na zakwasie, majeranek, biała kiełbasa, oliwa ziołowa

Rosół wołowo-drobiowy, makaron, warzywa, świeże zioła

Krem z pomidorów na mleku kokosowym, salsa z avocado i ananasa

Żurek na zakwasie, biała kiełbasa własnego wyrobu, jajko

Orientalna zupa z kurczakiem, makaron ryżowy

Krem z wiosennej marchewki, tahini, imbir, sezam

Chłodnik z botwinki, ogórek, rzodkiewka, świeże zioła i jajko

Krem z pomidorów, mozzarella, pesto z bazylii

Krem z pieczonej cebuli, ser Lazur

Krem z zielonych warzyw, ziołowy creme fraiche

Flaczki grzybowe, boczniak, pieczarka borowikowa, kurka, świeży majeranek

 

Dania główne 

Pierś z indyka faszerowana morelami, szpianakiem i kasztanami, gnocchi, sos musztardowo-miodowy

Polędwiczka wieprzowa, puree ziemniaczano-buraczane, krem kurkowy

Wolno duszone policzki wołowe, puree ziemniaczane z chrzanem, wołowy demi glace z grzybami

Pierś z kaczki (lekko krwista), ziemniaki pieczone z majerankiem, sos pomarańczowy

Filet z sandacza, młode ziemniaki z koperkiem, sos maślany ze świeżymi ziołami

 

Opcja wegetariańska

Kotlety brokułowe z kaszą jaglaną, kluseczki gnocchi, salsa pomidorowa

Warzywa ratatouille, kasza bulgur, szpinak i feta

 

Dwie surówki do wyboru

z koprem włoskim, selerem naciowym i jabłkiem

z czerwonej kapusty z powidłami śliwkowymi

z kapusty pekińskiej z warzywami i sosem chrzanowym

z pora, jabłka i selera

z marchewki, jabłka

z kapusty, ogórka kiszonego i marchewki

z sałaty z sosem vinaigrette i warzywami

 

 

Przystawki zimne / sałatki

Wędliny i pikle z naszej spiżarni

Duo jajek faszerowanych, z grzybami i świeżym koperkiem oraz wędzonym łososiem

Roladki z ogórka z wędzonym łososiem i kawiorem

Śledzie w sosie musztardowym z czerwoną cebulą

Śledzie w oleju rzepakowym z cebulką

Śledzie w pomidorach z pieczarkami

Terrina z kurczaka kukurydzianego z pistacjami

Pasztet z dziczyzny z grzybami leśnymi

Ogórek faszerowany pastą twarogową z suszonym pomidorem

Pieczarka faszerowana salami, papryką i mozzarellą

Pieczarki faszerowane pesto z buraka z kozim serem

Jajka po szkocku w białej kiełbasie z sosem tatarskim

 

Sałatka z piersią z kurczaka w sezamie, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i fetą

Sałatka z wędzonym pstrągiem, cytrusami i koprem włoskim

Sałatka z kolorowych pomidorów, mozzarelli, rukoli i bazylii

Sałatka z krewetkami, melonem, miętą, czerwona cebulą i czarnym pieprzem

Sałatka z brokułem, jajkiem, rzodkiewką i lekkim jogurtem czosnkowym

Sałatka śledziowa z młodymi ziemniakami, piklami i sosem majonezowym

 

Przekąska ciepła

Rolada z boczku, ziemniak hasselback, puree z jabłka z gorczycą

Aromatyczne tagine z indyka z soczewicą

Schab sous vide, sos z pieczarki borowikowej, ziołowe kluski lane

Zraz z mielonej wołowiny w wędzonym boczku z mozzarellą i sosem z suszonych pomidorów oraz pęczakiem

Kurczak w sosie curry z mlekiem kokosowym i warzywami, ryż zasmażany z jajkiem i zielonym groszkiem

( powyższe przekąski ciepłe będą serwowane również ze świeżymi szparagami )

 

Wolno duszona łopatka wieprzowa a'la forszmak lubelski z mini cebularzem z naszej piekarni

Flaczki z udźca z indyka i boczniaka

  

*************************************************

Menu dla dzieci

Rosół lub pomidorowa z makaronem

*******

Mini burger z piersi z kurczaka, pomidor, sałata i sos majonezowy, frytki

Polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce, frytki

Polędwiczka z dorsza, puree ziemniaczane

 

 

Deser

Tarta z musem malinowym z kremem mascarpone i białej czekolady na spodzie z ciasteczek maślanych

Tarta owocami leśnymi z kremem mascarpone i białej czekolady na kruchym spodzie

Sernik nowojorski z pomarańczą i polewą kajmakową

Sernik nowojorski z lemon curdem

Sernik na zimno malinowy

Tarta Snickers z orzeszkami ziemnymi

Brownie

 

 

Tort

Red Velvet Cake - czerwony biszkopt z kremową masą z serka mascarpone

Tort Wiosenny z musem truskawkowym - biały, nasączony herbatą biszopt z musem truskawkowym

Tort owocowy z kremem migdałowym - biszkopt przełożony kremem pâtisserie z dodatkiem mielonych migdałów i mieszanką kolorowych owoców: truskawek, kiwi i banana

Tort migdałowo-czekoladowy z malinami - biszkopt migdałowo - kakaowy z masą śmietankową z malinami

Tort Berry and White - z owocami leśnymi i musem z białej czekolady

 

 

Napoje zimne i gorące

soki

lemoniady homemade

woda ze świeżą miętą

kawa (z ekspresu ciśnieniowego, przygotowywana przez profesjonalnych baristów )

herbata na zamówienie