Cukiernia i piekarnia

Cukiernia 

 

Wchodząc do naszych wnętrz od razu poczujesz zapach świeżo parzonej kawy... i słodkich wypieków, które właśnie w tym momencie wyjmowane są z piekarnika.

Naszej witryny cukierniczej nie da się nie zauważyć. Znaleźć w niej można serniki, tarty, torty i wiele, wiele innych. Wyjątkowe, klasyczne, jak i nowoczesne słodkości powstają w naszych murach codziennie. Rewelacyjnie pasują do najlepszej kawy. 

Dbamy również o bardziej wymagające podniebienia. Dietetyczne wegańskie lub bezglutenowe desery znikają szybciej niż się pojawiają.

 

Piekarnia

 

Nasza mikro piekarnia oferuje Państwu wyłącznie zdrowe, tradycyjne pieczywo. Wypiekamy chleby żytnie w wielu wariantach, drożdżówki, chałki itp. Zakwas żyje od wielu lat i dbamy o niego jak przyjaciela domu. Naszą specjalnością są cebularze i bajgle, wywodzące się z tradycyjnej kuchni żydowskiej, która na stałe zakorzeniła się w Lublinie. 
Do wypieku używamy naturalnych składników: soli jodowanej, miodu z lubelskich pól i łąk, ziół oraz ziaren. Chleby pieczemy bez drożdży, polepszaczy smaków i spulchniaczy. Nie stosujemy zakwasu w proszku ani też substancji barwiących nasze pieczywo.

Trwający niemal 24 godziny proces produkcji czyni nasz chleb wyjątkowym i smacznym przez wiele dni. Starannie selekcjonowane składniki, sekretna receptura naszych piekarzy, tradycyjne, przekazywane od wieków metody wypieku w połączeniu z nowoczesną technologią, to gwarant najwyższej jakości naszych wypieków.