WIGILIE FIRMOWE

Proponujemy organizację wigilii w wariantach do wyboru:

I.  75zł/ osoba brutto:

3  przekąski zimne/sałatki + danie główne

II.  100zł/ osoba brutto:

5  przekąsek zimnych/sałatek + danie główne  

lub

3  przekąski zimne/sałatki + zupa + danie główne

III.  115zł/ osoba brutto:

5  przekąsek zimnych/sałatek + zupa + danie główne

lub

3  przekąski zimne/sałatki + zupa + danie główne + deser

IV.  130zł/ osoba brutto:

5  przekąsek zimnych/sałatek + zupa + danie główne + deser

 

*inne warianty i modyfikacje do uzgodnienia

 

Dodatkowo:

*transport 30zł

*kompot z suszu/woda/soki +6zł/os

*kawa i herbata +6zł/os

*przekąska ciepła +15zł/os

*nakrycie (obrus, serwety, zastawa stołowa) +5zł/os

 

 

Przekąski zimne:

(proszę o wybór w zależności od opcji)

 

Terrina z kurczaka z pistacjami

Wędliny i pikle z naszej spiżarni

Filet z dorsza po grecku

Pasztet wieprzowy z grzybami marynowanymi

Śledź w sosie tatarskim

Śledź w oleju z cebulą

Śledź z w pomidorach z pieczarkami i majerankiem

Łosoś marynowany w soli, cukrze i skórce z pomarańczy

Terrina z koziego sera, mus z czerwonej cebuli

Jajka faszerowane avocado z anchovies

Sałatki:

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Sałatka ziemniaczana ze śledziem, ogórkiem konserwowym, pieczarką marynowaną i sosem majonezowym

Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami, oliwkami i pesto z bazylii

Sałatka z czerwonym burakiem, pestkami dyni, kozim serem i sosem balsamicznym

Sałatka z kurczakiem, melonem, marynowaną czerwoną cebulą, pomidorami cherry i vinaigrettem musztardowo-miętowym

Sałatka z brokułem, jajkiem, rzodkiewką i lekkim jogurtem czosnkowym

 

 

Zupy

każdą z zup możemy po drobnej modyfikacji podać jako wegańską

 (proszę o wybór jednej opcji)

 

krem z pora, wędzony łosoś, prażona cebula, creme fraiche

grzybowa na maślakach, pieczone ziemniaki

flaczki z boczniaka

krem z pomidora, świeży rozmaryn, ser pleśniowy

krem z buraka, kwaśna śmietana

barszcz z uszkami

 

dania główne

(proszę o wybór jednej opcji)

 

filet z karpia , kapusta z grzybami, ziemniaki pieczone w ziołach

polędwica z morszczuka,  kluski lane, pieczona brukselka, sos maślany

pierś z kaczki, modra kapusta, gnocchi z burakiem, pietruszka pieczona w miodzie

polędwiczka wieprzowa, ziemniak pieczony w wędzonym boczku, puree z buraka

Golonka wieprzowa, bigos z brukselki, puree ziemniaczane, musztarda chrzanowa

 

vegan:

łazanki z kapustą i grzybami

Pieczarka portobello z kozim serem na sałatce ze szpinaku

 

Deser

(proszę o wybór jednej opcji)

 

Strucla z makiem

Strucla z jabłkami

Sernik nowojorski z pomarańczą i polewą kajmakową

Sernik z dynią i cynamonem

Szarlotka domowa

Piernik świąteczny

Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone

Renifery - muffiny bananowe z kremem waniliowym

Świąteczne pieczone jabłko z powidłami , cynamonem i orzechami (vegan)

 

Przekąski ciepłe serwowane w półmiskach

(proszę o wybór w zależności opcji)

Kapusta z grzybami (vegan)

Pierogi z kapustą i grzybami

Dzwonka z karpia smażone na maśle

Forszmak lubelski z cebularzem

łopatka wieprzowa ala strogonow