SYLWESTER 2017 ZAPRASZAMY

ZUPA:

 "Vichyssoise"

krem z pora

pstrąg z naszej wędzarni, oliwa estragonowa

 DANIE GŁÓWNE:

 "Cuissot de veau à la française"

udziec cielęcy, ziemniaki Chateau, warzywa confit

cielęcy demi glace z truflą

 DESER:

  "Dacquoise"

 torcik bezowy

 PRZYSTAWKI ZIMNE:

 Mięsa dojrzewające, kiełbasy i pasztety naszego wyrobu

Karczochy i oliwki w ziołach prowansalskich

Francuskie sery z dżemem z selera naciowego, fig i winogron

Rillettes z wędzonego i świeżego łososia

Śledź na sałatce ziemniaczanej

Terrina wołowo-wieprzowa z kasztanami

Sałatka nicejska

Francuska sałatka wiejska z szynką

 PRZYSTAWKI CIEPŁE:

 Pierożek ze ślimakami i boczkiem

masło czosnkowe, warzywa brunoise

 "Tomates Farcies"

Pomidor faszerowany kaczką confit, kurkami i foie gras

podany z soczewicą

 Francuska zupa ogonowa

a la bourguignonne

 

NAPOJE ZIMNIE I GORĄCE - bez ograniczeń

woda, soki, pepsi, 7up

kawa, herbata

 ALKOHOL - bez ograniczeń

Wódka Finlandia, Whisky Ballantines, wino house, Piwo Perła