CATERING SYLWESTROWY

Proponujemy organizację cateringu w wariantach do wyboru:

I.  59zł/ osoba brutto:

3  przekąski zimne/sałatki + danie główne

II.  75zł/ osoba brutto:

5  przekąsek zimnych/sałatek + danie główne  

lub

3  przekąski zimne/sałatki + zupa + danie główne

III.  87zł/ osoba brutto:

5  przekąsek zimnych/sałatek + zupa + danie główne

lub

3  przekąski zimne/sałatki + zupa + danie główne + przekąska ciepła

IV.  100zł/ osoba brutto:

5  przekąsek zimnych/sałatek + zupa + danie główne + przekąska ciepła 

*inne warianty i modyfikacje do uzgodnienia

 

Dodatkowo:

*lemoniada/woda/soki +5zł/os

*kawa i herbata +5zł/os

*przekąska ciepła +15zł/os

*nakrycie (obrus, serwety, zastawa stołowa) +5zł/os

 

Przekąski zimne: 

Terrina z golonki wieprzowej z sałatką z zielonych pomidorów

Wędliny i pikle z naszej spiżarni

Duo jajek faszerowanych, z grzybami i świeżym koperkiem oraz wędzonym łososiem

Pasztet wieprzowy z konfiturą z owoców leśnych i czerwonej cebuli

Pieczarki faszerowane pesto z buraka z kozim serem

Śledź z w pomidorach z pieczarkami i majerankiem

Łosoś marynowany w czerwonych burakach z chrzanem

Terrina z koziego sera, mus z czerwonej cebuli, galaretka z buraka

Parfait z wątróbek drobiowych

 

Sałatki:

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Sałatka ziemniaczana ze śledziem, ogórkiem konserwowym, pieczarką marynowaną i sosem jogurtowym

Sałatka z kolorowych pomidorów, mozzarelli, rukoli i bazylii

Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami, oliwkami i pesto z bazylii

Sałatka z czerwonym burakiem, pestkami dyni, kozim serem i sosem balsamicznym

Sałatka z wędzonym kurczakiem, melonem, marynowaną czerwoną cebulą, pomidorami cherry i vinaigrettem musztardowo-miętowym

 

Zupy

Krem z pora, świeży łosoś, prażona cebula, creme fraiche

Grzybowa na maślakach

Flaczki z boczniaka

Krem z pomidora, świeży rozmaryn, ser pleśniowy

Krem z buraka, duxelle z pieczarki borowikowej, kwaśna śmietana

Krem z dyni i pieczonej papryki

 

Dania główne

Polędwica z morszczuka w panierce z migdałów i świeżego majeranku,  sos z suszonej moreli i białego wina, kluski lane, pieczona brukselka

Pierś z kaczki, puree z czerwonej kapusty, gnocchi z dyni, pietruszka pieczona w miodzie

Polędwiczka wieprzowa, ragu grzybowe, ziemniak pieczony w wędzonym boczku, puree z buraka

Golonka wieprzowa, bigos z brukselki, domowe frytki, musztarda chrzanowa

 

Przekąski ciepłe serwowane w półmiskach

Pierogi z kapustą i grzybami

Forszmak lubelski z cebularzem

Łopatka wieprzowa ala strogonow

Kurczak w sosie curry z mlekiem kokosowym i warzywami, ryż zasmażany z jajkiem i zielonym groszkiem