Proponujemy organizację cateringu w wariantach do wyboru:
I. 55zł/ osoba brutto:
3 przekąski zimne/sałatki + danie główne
II. 65zł/ osoba brutto:
5 przekąsek zimnych/sałatek + danie główne
lub
3 przekąski zimne/sałatki + zupa + danie główne
III. 75zł/ osoba brutto:
5 przekąsek zimnych/sałatek + zupa + danie główne
lub
3 przekąski zimne/sałatki + zupa + danie główne + deser
IV. 85zł/ osoba brutto:
5 przekąsek zimnych/sałatek + zupa + danie główne + deser
*inne warianty i modyfikacje do uzgodnienia
Dodatkowo:
*transport 30zł
*kompot z suszu/woda/soki +5zł/os
*kawa i herbata +5zł/os
*przekąska ciepła +15zł/os
*nakrycie (obrus, serwety, zastawa stołowa) +5zł/os
Przekąski zimne
Terrina z golonki i policzków wieprzowych z sałatką z zielonych pomidorów
Wędliny i pikle z naszej spiżarni
Filet z dorsza po grecku
Pasztet wieprzowy z konfiturą z owoców leśnych i czerwonej cebuli
Śledź w sosie tatarskim
Śledź w oleju z cebulą
Śledź z w pomidorachz pieczarkami i majerankiem
Łosoś marynowany w czerwonych burakach z chrzanem
Terrina z koziego sera, mus z czerwonej cebuli, galaretka z buraka
Sałatki:
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka ziemniaczana ze śledziem, ogórkiem konserwowym, pieczarką marynowaną i sosem jogurtowym
Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami, oliwkami i pesto z bazylii
Sałatka z czerwonym burakiem, pestkami dyni, kozim serem i sosem balsamicznym
Sałatka z wędzonym kurczakiem, melonem, marynowaną czerwoną cebulą, pomidorami cherry i vinaigrettem musztardowo-miętowym
Zupy
każdą z zup możemy po drobnej modyfikacji podać jako wegańską
krem z pora, świeży łosoś, prażona cebula, creme fraiche
grzybowa na maślakach, wędzone ziemniaki
flaczki z boczniaka
krem z pomidora, świeży rozmaryn, ser pleśniowy
krem z buraka, duxelle z pieczarki borowikowej, kwaśna śmietana
barszcz z uszkami
Dania główne
filet z karpia , kapusta z grzybami, ziemniaki pieczone w ziołach
polędwica z morszczuka w panierce z migdałów i świeżego majeranku, sos z suszonej moreli i białego wina, kluski lane, pieczona brukselka
pierś z kaczki, puree z czerwonej kapusty, gnocchi z dyni, pietruszka pieczona w miodzie
polędwiczka wieprzowa, ragu grzybowe, ziemniak pieczony w wędzonym boczku, puree z buraka
Golonka wieprzowa
bigos z brukselki, domowe frytki, musztarda chrzanowa
opcja vegan:
łazanki wegańskie z kapustą i grzybami
Pieczarka portobello z kozim serem na sałatce ze szpinaku
Deser
Strucla z makiem
Strucla z jabłkami
Sernik nowojorski z pomarańczą i polewą kajmakową
Sernik z dynią i cynamonem
Szarlotka domowa
Piernik świąteczny
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone
Renifery - muffiny bananowe z kremem waniliowym
Świąteczne pieczone jabłko z powidłami , cynamonem i orzechami (vegan)
Przekąski ciepłe serwowane w półmiskach
Kapusta z grzybami (vegan)
Pierogi z kapustą i grzybami
Dzwonka z karpia smażone na maśle
Forszmak lubelski z cebularzem
Łopatka wieprzowa ala strogonow