CATERING NA ŚWIĘTA DO FIRMY I DO DOMU

Proponujemy organizację cateringu w wariantach do wyboru:

I.  50zł/ osoba brutto:

3  przekąski zimne/sałatki + danie główne

II.  60zł/ osoba brutto:

5  przekąsek zimnych/sałatek + danie główne  

lub

3  przekąski zimne/sałatki + zupa + danie główne 

III.  70zł/ osoba brutto:

5  przekąsek zimnych/sałatek + zupa + danie główne

lub

3  przekąski zimne/sałatki + zupa + danie główne + deser

IV.  80zł/ osoba brutto:

5  przekąsek zimnych/sałatek + zupa + danie główne + deser

*inne warianty i modyfikacje do uzgodnienia

 

Dodatkowo:

*transport 30zł

*kompot z suszu/woda/soki +5zł/os

*kawa i herbata +5zł/os

*przekąska ciepła +10zł/os

*nakrycie (obrus, serwety, zastawa stołowa) +5zł/os

 

 

Przekąski zimne

Terrina z golonki i policzków wieprzowych z sałatką z zielonych pomidorów

Wędliny i pikle z naszej spiżarni

Filet z dorsza po grecku

Pasztet wieprzowy z konfiturą z owoców leśnych i czerwonej cebuli

Śledź w sosie tatarskim

Śledź w oleju z cebulą

Śledź z w pomidorachz pieczarkami i majerankiem

Łosoś marynowany w czerwonych burakach z chrzanem

Terrina z koziego sera, mus z czerwonej cebuli, galaretka z buraka

 

Sałatki:

Tradycyjna sałatka jarzynowa

Sałatka ziemniaczana ze śledziem, ogórkiem konserwowym, pieczarką marynowaną i sosem jogurtowym

Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami, oliwkami i pesto z bazylii

Sałatka z czerwonym burakiem, pestkami dyni, kozim serem i sosem balsamicznym

Sałatka z wędzonym kurczakiem, melonem, marynowaną czerwoną cebulą, pomidorami cherry i vinaigrettem musztardowo-miętowym

 

Zupy
każdą z zup możemy po drobnej modyfikacji podać jako wegańską
 

krem z pora, świeży łosoś, prażona cebula, creme fraiche

grzybowa na maślakach, wędzone ziemniaki

flaczki z boczniaka

krem z pomidora, świeży rozmaryn, ser pleśniowy

krem z buraka, duxelle z pieczarki borowikowej, kwaśna śmietana

barszcz z uszkami

 

Dania główne

filet z karpia , kapusta z grzybami, ziemniaki pieczone w ziołach

polędwica z morszczuka w panierce z migdałów i świeżego majeranku,  sos z suszonej moreli i białego wina, kluski lane, pieczona brukselka

pierś z kaczki, puree z czerwonej kapusty, gnocchi z dyni, pietruszka pieczona w miodzie

polędwiczka wieprzowa, ragu grzybowe, ziemniak pieczony w wędzonym boczku, puree z buraka

Golonka wieprzowa

bigos z brukselki, domowe frytki, musztarda chrzanowa

 

opcja vegan:

łazanki wegańskie z kapustą i grzybami

Pieczarka portobello z kozim serem na sałatce ze szpinaku

 

Deser

Strucla z makiem

Strucla z jabłkami

Sernik nowojorski z pomarańczą i polewą kajmakową

Sernik z dynią i cynamonem

Szarlotka domowa

Piernik świąteczny

Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone

Renifery - muffiny bananowe z kremem waniliowym

Świąteczne pieczone jabłko z powidłami , cynamonem i orzechami (vegan)

 

Przekąski ciepłe serwowane w półmiskach

Kapusta z grzybami (vegan)

Pierogi z kapustą i grzybami

Dzwonka z karpia smażone na maśle

Forszmak lubelski z cebularzem

Łopatka wieprzowa ala strogonow